26 september 2007 Band die zich Buffoons noemen stuurt brief aan originele The Buffoons

 

Die andere band die de naam The Buffoons gebruikt heeft namens hun bandlid J.Kiewiet schriftelijk laten weten aan Ely van Tongeren, mede oprichter van The Buffoons in 1966 en in 1990, dat zij vinden dat er misleidende informatie wordt gegeven op de site www.buffoons.eu die volgens hun de mensen in verwarring brengt door te vermelden dat de originele Buffoons zijn gestopt. Zij vinden dit misleidend en verwarrend naar, zoals zij omschrijven, het publiek die dan denken dat zij (die andere band) zijn gestopt.
Zij dreigen nadere stappen te ondernemen indien niet alle suggererende misleidende informatie i.v.m. het stoppen van de originele Buffoons wordt verwijderd.

 

Omdat deze brief alleen aan Ely van Tongeren van de originele The Buffoons gericht is omdat de site op zijn naam staat, is het stuk hieronder in 'ik' form door hem geschreven.
Reactie van Ely van Tongeren;

Bij deze het volgende om verwarring te voorkomen;
Ik vind dit niet misleidend of suggererend de originele Buffoons zijn echt gestopt dat is mijn mening.
Er speelt in die andere band geen enkele originele Buffoon, behalve E.W. die op het laatst eind jaren 70 als drummer een goed jaar heeft meegedaan. Dat is wat op deze site is en wordt vermeld en dat is een feit en geen misleiding.

Ik vind, en dat is mijn mening, dat iets wat origineel is en wordt vervangen door iets wat niet origineel is, niet meer origineel is.
Er heeft al die tijd al op deze site duidelijk vermeld gestaan dat er een band is die de naam The Buffoons gebruikt maar het niet de originele Buffoons zijn. O.a. hierboven in het balkje van de lichtkrant en in de linkerbalk van deze site. Het volgende staat al een hele tijd op deze site;
Er is een band die de naam van The Buffoons gebruikt en daarmee optreedt maar in die band speelt geen enkele originele Buffoon. Niemand van die band heeft ooit een hit gehad met The Buffoons.
Dat is een feit en geen misleiding. En er wordt ook niet vermeld dat die andere band niet meer optreed, er staat juist dat ze wel optreden.
Dus de mensen weten wel dat er nog een band is die optreed onder die naam. Er is al die tijd ook duidelijk vermeld dat dit de website is van de originele The Buffoons ook staat dit duidelijk in het script van de zoekmachine in de index.
Dit heeft niets met misleiding te maken .

De originele The Buffoons van de hits zijn definitief gestopt. De laatste 2 originele bandleden van de hits, waaronder ik zelf Ely van Tongeren, en Don Biesbroek zijn 2 jaar geleden gestopt. Ik vind en dat is mijn mening dat ik dat mag vermelden, wij zijn de originele The Buffoons dit is onze site en het zijn onze hits waar zij reclame mee maken, zie overzicht op hun site.

Om het iets duidelijker uit te leggen;

Je zou dat kunnen vergelijken met b.v. The Beatles, dat b.v. alle originele bandleden zouden zijn gestopt en er een band is die de naam The Beatles gebruikt maar er speelt geen enkel originele Beatle in die band. Maar zij geven zich wel uit als de originele Beatles en maken reclame met " en spelen wij onze hits" alsof zij de originele Beatles zijn.
En dat terwijl zij nooit een hit hebben gehad!!

Dat er fans van ons teleurgesteld zijn omdat ze de originele The Buffoons verwachten te zien en te horen tijdens een optreden van die andere band, kan ik /kunnen wij niets aan veranderen. Als ik/wij e-mail binnen krijgen of wij daar of daar spelen en wij zijn dat niet gaan wij niet zeggen, ja wij spelen daar terwijl dat niet zo is. Ik vind dat wij onze fans geen valse informatie hoeven te verstrekken.
Ik kan en ga de mensen niet verbieden ons te mailen, te bellen of tegen ons te praten.

Ik vind en neem aan dat ik/wij in deze nu duidelijk genoeg vermelden dat de originele The Buffoons die in 1966 zijn begonnen zijn gestopt. En dat er een andere band is die de naam The Buffoons gebruikt, maar waar geen enkele originele Buffoon bij zit. Ik vind en dat is mijn mening dat ik mag vermelden dat de laatste originele Buffoons waar onder ik zelf 2 jaar geleden in 2005 zijn gestopt. Ik vind dat ik op deze site mag mededelen dat de originele The Buffoons niet meer optreden en zijn gestopt.
Dit vind ik omdat het een feit is.

Wat ik verwarrend vind voor onze fans is dat die andere band mijn foto plaatst op hun site waar ik het niet mee eens ben, dit vind ik misleidend.
En dat zij een cd hebben uitgebracht waar mijn stem bij op staat, waar ik helemaal niets van wist. Ik wil helemaal niet met die band geassocieerd worden op geen enkele manier.
Ik ben dat te weten gekomen omdat mij een stukje van een nummer van de cd werd toegestuurd door een fan.
Deze fan vond het vreemd mijn hoge kopstem te horen op de cd en vroeg of ik eens wou luisteren.
Voor die tijd nam ik aan dat de cd helemaal was ingezongen en opgenomen door de bandleden van die andere band omdat ik die cd niet had gezien of gehoord en zij reclame maakten dat zij de cd hadden gemaakt. Des te groter mijn verbazing dat het allemaal nummers zijn waar ik op meezing en die al eerder waren uitgebracht.
Ik heb nooit toestemming gegeven dat mijn stem werd gebruikt op een cd die zij bij Telstar hebben uitgebracht.
En waar hun foto's bij zijn geplaatst alsof zij de cd hebben gemaakt. Ik vind dat misleidend!!
Op die cd staan ook nummers die niet bij Telstar zijn opgenomen en dus niet op de cd Millennium Proof staan.
Deze komen o.a. van de cd Unforgettable Songs, hiervan zijn meerdere bewijzen in mijn bezit.

Ik beroep mij op mijn recht van vrijheid van meningsuiting.
Artikel 7 Grondwet Nederlands Wetboek

Ely van Tongeren

Typefouten onder voorbehoud

Aanvulling: Zie ook de brief aan HNPD